Νέες κοινές δηλώσεις εκατοντάδων δικαστικών ακόμα και εντός της ημέρας, αναμένεται να κατατεθούν στην  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλοντας την  παρέμβαση υπέρ των αιτημάτων του δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα , όπως αποκάλυψε στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” ο Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Νάστας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «εκτροπή» της Ένωσης και για «Δελτίο Τύπου του Προεδρείου που συντάχθηκε και εκδόθηκε χωρίς καμία διαβούλευση στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να εκφραστεί η μειοψηφία» και μάλιστα σε ένα διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένο από 700-800 δικαστικούς, από ένα σύνολο περίπου 3.000: «Να τα βλέπουν αυτά οι συνάδελφοι και στο μέλλον να συμμετέχουν όταν γίνονται εκλογές στην Ένωση.»

«Με τους κρατούμενους δεν έχουμε καμία διαφορά και δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε», τόνισε ο κ. Νάστας. «Ο άνθρωπος αγωνίζεται και καλά κάνει. Αυτά πιστεύει, δεν μπορεί να του στερήσει κανένας, αλλά όμως δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σ΄αυτό το “παιχνίδι”, διότι δεν είναι η δουλειά μας. Εμείς πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι και ανεξάρτητοι! Τι θα πει ο κόσμος τώρα που μας ακούει; Πώς θα πάει να δικάσει την υπόθεσή του όταν θα ξέρει στην έδρα επάνω τι ιδεολογία έχω εγώ;  Χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του και τότε θα μου επιτρέψετε να πω απλά και λαϊκά: “καήκαμε ως Κράτος Δικαίου”! Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης. Αν έχει δικαιώματα ο κρατούμενος και κατάδικος υπάρχει τρόπος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Το ζήτημα του συγκεκριμένου κρατούμενου – καταδίκου εμένα προσωπικά δεν με απασχοληθεί γιατί έχουν επιληφθεί αρμόδια όργανα. Εμένα με απασχολεί η εκτροπή της Ενώσεως. Και για να μάθετε την αλήθεια δεν είναι καν το Προεδρείο που εξέδωσε το Δελτίο Τύπου. Είναι δύο και ακολουθούν οι υπόλοιποι έξι.»

Επαναλαμβάνοντας δε, ότι η παρέμβαση της ΕΔΕ ήταν «καθ`όλα αντικαταστατική» και ζητώντας την απόσυρσής της, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πρόσθεσε: «Υπάρχει Πειθαρχικό στην  Ένωση. Το προβλέπει το άρθρο 18. Δεν λειτούργησε ποτέ! Δεν συγκροτήθηκε ποτέ!» 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: