Τα παιχνίδια ποδοσφαίρου δεν κερδίζονται με τις περισσότερες πάσες, αλλά με τα περισσότερα γκολ. Αυτό κατάλαβε, για τα καλά, απόψε, ο Χιμένεθ, που έβλεπε την ομάδα του να αλλάζει την μπάλα με ευκολία, αλλά από ευκαιρίες, πέρα από κάτι μακρινά σουτ, να μην κάνει κάτι...
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ο κυρίαρχος του ντέρμπι. Μπήκε φουριόζος στον αγώνα, πέτυχε γκολ με το καλημέρα στο α μέρος και, αν δεν έκανε το λάθος να προσπαθήσει να κοντρολάρει το ματς από πολύ νωρίς στο α μέρος (με αποτέλεσμα να χάσει το κέντρο) δε θα ισοφαριζόταν με τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.
Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε σοβαρός στο β μέρος, προηγήθηκε και πάλι με το καλημέρα (στα... 16 δευτερόλεπτα) και, στη συνέχεια, έκανε το ίδιο: Κοντρόλ ποδόσφαιρο από πίσω.  Μόνον που, αυτήν τη φορά, απέφευγε τα λάθη και ήλεγχε πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνουν οι δεκάδες πάσες των φιλοξενούμενων. Εξάλλου, πάσες κάνεις όταν δεν  μπορείς να βρεις διαδρόμους για σουτ, ή για να μπεις στην περιοχή.
Μπορεί να γκρινιάζουν οι φιλιξενούμενοι, ότι "έκαναν δώρο το ματς", όμως αν τα βάλουν κάτω, πέρα από τα μακρινά σουτ του Ολιβέιρα και του Σάκχοφ, δεν έχουν να δείξουν κάτι άλλο. Μάλιστα, πίσω, ήταν τουλάχιστον τραγικοί. Η άμυνά τους ήταν σουρωτήρι, με τον ΠΑΟΚ σε κάθε αντεπίθεση να προκαλεί προβλήματα και τον Αθανασιάδη να χρειάζεται να επέμβει ουκ ολίγες φορές.

Θυμηθείτε, μαζί μας, λεπτό προς λεπτό, το ντέρμπι της Τούμπας.