Όταν χάνεις από αυτόν τον Παναθηναϊκό, δεν έχεις δικαιολογία... Έτσι απλά. Ο ΠΑΟΚ και απόψε ήταν ασταθής, όπως στα περισσότερα παιχνίδια εφέτος και γνώρισε την ήττα με 2-1 από έναν ανύπαρκτο Παναθηναϊκό...

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο α μέρος ο ΠΑΟΚ είχε επτά τελικές κι ο Παναθηναϊκός, τη μοναδική φορά που έφθασε ως την περιοχή των φιλοξενούμενων... πέτυχε το 0-1! Ούτε τη σέντρα δεν είχε περάσει καλά - καλά, αλλά κατάφερε να πετύχει γκολ στην πρώτη και τελευταία τελική του α μέρους!

Στο β μέρος θα περίμενε κανείς από τον ΠΑΟΚ να μπει πιο δυνατά. Με τον Ουάρντα, όμως, να βολοδέρνει στα πλάγια για να χωρέσουν οι κεντρικοί χαφ Ελ Καντουρί και Σβαμπ στην ίδια 11άδα, με τον Τζόλη εξαφανισμένο μετά την τρίτη κλωτσιά που δέχτηκε από τον Μολό, με τον Βιερίνια πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και με την όαση των τελευταίων αγώνων, τον Ίνγκασον, για μία και μοναδική φορά σε κακή βραδιά, δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το να είναι φλύαρος.

Η μεγάλη δόξα του παρελθόντος που κάθεται στον πάγκο εφάρμοσε το 4-4-2 και αυτή ήταν η χαριστική βολή. Με δυο ψηλούς εντός περιοχής και τον Ουάρντα έξω δεν υπήρχε κανείς να μπερδέψει την αντίπαλη άμυνα και, ξάφνου, ο Παναθηναϊκός γύριζε την μπάλα σαν την... Μπαρτσελόνα! Σε μια αντεπίθεση έκανε και το 2-0 , αλλά με τα χάλια που έχει κατάφερε να δει το σκορ να μειώνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε μέσα σε πολλά νεύρα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αντιλαμβάνονται πως, με αυτό το σύστημα δεν είχαν την παραμικρή ελπίδα...

Κακή η διαιτησία. Ο Μολό έπρεπε να ΄χει πάρει κίτρινη από τα πρώτα λεπτά, ενώ υπάρχει στο α μέρος και πέναλτι πάνω στον Ουάρντα, που δεν είδε κανείς (ίδια περίπτωση με του Ολυμπιακού στο Βόλο).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο Απ. Νικολαΐδης

Γκολ: 39' Μακέντα, 82' Ιωαννίδης / 84' Κρμέντσικ

Δοκάρια: - / -

Διαιτητής: Νέιθαν Φερμπούμεν (Βέλγιο), Σίλβερ Κόιβ, Στεν Κλάασεν 4ος Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς

Κίτρινες: 34' Μαουρίσιο, 62' Μολό, 90+2' Καρλίτος / 42' Σφιντέρσκι. 65' Κρέσπο, 76' Μπάμπα, 88' Κρμέντσικ, 90+4' Ελ Καντουρί

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός(Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (74’ λ. τρ. Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (81’ λ τρ. Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (53’ λ. τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (85’ Μουργκ) Σφιντέρσκι.