"Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει με αδίστακτο τρόπο τη Δημοκρατία και οι δηλώσεις του για τα περίφημα self-tests έδειξαν πραγματικά ότι ΣΥΡΙΖΑ και fake news πάνε χέρι χέρι", τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ σημείωσε ότι βρισκόμαστε απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος και λίγο πριν το τέλος της διαδρομής για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

«Πάμε βήμα- βήμα με σφικτή παρακολούθηση ώστε να μη χάσουμε ούτε μια μέρα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα", είπε και συνέχισε: "Αυτό που επιχειρούμε ουσιαστικά είναι να θωρακίσουμε το έργο με την έκδοση του Π.Δ. μετά τον έλεγχο από το ΣτΕ. Για να φθάσουμε στο τελικό στάδιο θα πρέπει να περάσουμε από μια σειρά, εγκρίσεων και ρυθμίσεων που έχουν να κάνουν κυρίως με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη φάση που βρισκόμαστε τώρα και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό που με ασφάλεια μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι στιγμής είμαστε πλήρως μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Δεν έχουμε χάσει ούτε μια μέρα. Και αυτό αναγνωρίστηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Και είναι σημαντικό».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε και στα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, που ο ίδιος είχε εισαγάγει στο παρελθόν και παρατήρησε:"Μετονομάστηκε σε Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο αλλά ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο εργαλείο, το οποίο όταν το εισήγαγα, είχα ως στόχο να ακολουθήσουμε για μεγάλα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως το νέο Γήπεδο της Τούμπας, ένα έργο όχι μόνο αθλητικό αλλά αναπτυξιακό το οποίο αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη διότι κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων μια πόλη θ΄αναπνέει και μέσα από τις εμπορικές δραστηριότητες αλλά και μια σειρά δράσεων που μπορεί να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο γήπεδο. Με το συγκεκριμένο Πολεοδομικό Σχέδιο διασφαλίζουμε το έργο και προχωράμε ουσιαστικά στην κατασκευή του. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε δυο σκαλοπάτια προτού φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής για την έκδοση του Π.Δ. Μετά μπορούμε να ξεκινήσουμε τις μελέτες για την κατασκευή. Αυτός είναι ο στόχος της Πολιτείας, να μπορέσει δηλαδή να ολοκληρώσει εγκαίρως όλες τις γραφειοκρατικές εργασίες και τις πολεοδομικές, χωροταξικές και ρυμοτομικές ρυθμίσεις».