Άμεσες ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά με επείγουσα επιστολή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

O κ. Δανιηλίδης έστειλε την επιστολή στη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου με κοινοποίησή της στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Αφορμή της παρέμβασης του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη αποτέλεσε η μη υπογραφή της νέας σύμβασης για τη σίτιση των μαθητών, καθώς η προηγούμενη έληξε προχθές, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. Αυτό, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, θα έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση γευμάτων για 4.500 μαθητές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και για πάνω από 185.000 μαθητών σε όλη τη χώρα.

Το θέμα έθεσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και στον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, ενώ είχε επαφές και με άλλους βουλευτές των κομμάτων.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόβλημα προέκυψε και τον περασμένο Σεπτέμβριο για δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση με κοινή τους δήλωση των δημάρχων Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου. 

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο