Μεγάλη αποδοκιμασία εκφράζουν οι πολίτες σε σχέση με την υγειονομική και οικονομική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, όπως προκύπτει από τα αποκαλυπτικά στοιχεία της νέας Πανελλαδικής Δημοσκόπησης που διενήργησε η INTERVIEW (17 έως 22 Μαρτίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή  «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο δείχνουν συγκεκριμένα ότι το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%)  ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει»  

Κατά των διαδηλώσεων το 62% των πολιτών-Τι λένε για την έναρξη της επανάστασης του ‘21

Αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.  

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%)  για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοϊδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%)

«Αντέχει» η ΝΔ, προηγείται με 15 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37 % εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.  Με διαφορά 15% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1%  το ΚΚΕ  4,3% και το ΜεΡΑ25 3,5%

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου: 

ΝΔ        37%

ΣΥΡΙΖΑ 22%

ΚΙΝΑΛ   6,5%

ΚΚΕ       4,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%

ΜεΡΑ25  3.5%

ΑΛΛΟ       8,3%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  12,1%

ΔΓ/ΔΑ 1.2%

Δείτε τα διαγράμματα της έρευνας με κλικ εδώ.