Δύο νέα οχήματα προστίθενται στο στόλο του Δήμου Χαλκηδόνος, που θα ενισχύσουν τον υφιστάμενο εξοπλισμό και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του εργατοτεχνικού προσωπικού των υπηρεσιών του Δήμου. Η αγορά των νέων αυτών μηχανημάτων εντάσσεται στην προσπάθεια αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού, που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανανέωση του γερασμένου και ενεργοβόρου στόλου οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος, καθώς και η προσθήκη νέων σύγχρονων οχημάτων και μηχανημάτων, προκειμένου να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, οικονομικότερα και βέβαια με μεγαλύτερη ασφάλεια για το προσωπικό. 

Στην προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται σύντομα η προμήθεια δύο νέων υπερσύγχρονων σαρώθρων, για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, ενώ ξεκινά άμεσα και ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων ημιφορτηγών. Επίσης, ο Δήμος Χαλκηδόνος ετοιμάζει σχετική πρόταση στα πλαίσια του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων (σάρωθρα, φορτηγάκια, απορριμματοφόρα κλπ.), ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των υπηρεσιών.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου μας, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εκτέλεση των αναγκαίων παρεμβάσεων», τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και συμπλήρωσε: «Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην αξιοποίηση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού εργαλείου με στόχο να γίνει πράξη το όραμά μας για ένα Δήμο Χαλκηδόνος πιο καθαρό». 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα υπηρεσιακά στελέχη για την προσφορά τους στη διεκπεραίωση όλων των παραπάνω διαδικασιών. «Παρά τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας, δε σταματήσαμε καθόλου την προσπάθειά μας και οι παροχές μας προς τους δημότες θα αυξάνονται συνεχώς», κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος. 

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου. Με τα νέα αυτά μηχανήματα το προσωπικό θα μπορεί να εργάζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Ο νέος εξοπλισμός θα εξυπηρετήσει το έργο των τεχνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Μπατζαρακίδης.