Ανεστάλη και επισήμως η κεντρική διοικητική και οικονομική λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς το κτίριο διοίκησης βρίσκεται, εδώ και 15 ημέρες, υπό κατάληψη.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, εξέδωσε τρία ψηφίσματα (24/2, 1/3, 2/3) στα οποία ζητεί την άμεση λήξη της κατάληψης του κτιρίου, επισημαίνοντας ότι «η συνέχισή της καθιστά αδύνατη τη λειτουργία των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και Τμημάτων Σχολών στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ».

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου για την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του διαβιβάστηκε υπογεγραμμένη από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθ. Νίκο Παπαϊωάννου στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), καθώς -μεταξύ άλλων- τις ημέρες της κατάληψης έχουν παρέλθει ή εκπνέουν ημερομηνίες που αφορούν πληρωμές, προμήθειες, διαγωνισμούς, εργολαβίες, εξελίξεις μελών ΔΕΠ, την επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και κάθε άλλη κεντρική διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου τα ΜΑΤ είχαν κάνει επέμβαση (φωτογραφία) στο κτίριο διοίκησης μετά από συνεννόηση της εισαγγελίας με την πρυτανεία, συνέλαβαν 31 νεαρούς, όμως από τότε η κατάληψη συνεχίζεται ανελλιπώς.