Κάθε αυτοκίνητο την δική του ιστορία, αυτή η Porsche 911 RSR ωστόσο, είναι μια από τις 15 που κατασκευάστηκαν για να συμμετέχουν στον International Race of Champions (IROC) του 1974, οι 12 από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς, ενώ οι υπόλοιπες 3 ως ανταλλακτικά.
Αυτή η Porsche 911 RSR οδηγήθηκε από τον δύο φορές πρωταθλητής της Formula 1 και του Indy 500, Emerson Fittipaldi, στον εναρκτήριο αγώνα του International Race of Champions, ένα all-star event που συμμετείχαν οδηγοί υψηλού επιπέδου οδηγώντας πανομοιότυπα αυτοκίνητα.
Στη συνέχεια το αυτοκίνητο που έγινε γνωστό και ως “The Fittipaldi Car” πέρασε στα χέρια των γνωστών Αμερικανών οδηγών John Tunstall και Roger Penske, για να καταλήξει στην συλλογή αυτοκινήτων του διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετούς αγώνες στην Κολομβία. Μετά τον θάνατο του Εσκομπάρ, το αυτακίνητο παρέμεινε αποθηκευμενό, μέχρι που επέστρεψε στην Αμερική και αποκαταστάθηκε ώστε να έρθει στην αρχική του μορφή. Η σπάνια αυτή Porsche πωλείται αυτή την στιγμή ένατι 2,2 εκατ. δολαρίων και συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την αυθεντικότητα της.