"Το μέτρο που πήρε(σ.σ. η κυβέρνηση) είναι ανεφάρμοστο και αναποτελεσματικό. Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα και κρίσιμα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης".

Την άποψη αυτή εκφράζει, με δήλωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τη Θεσσαλονίκη" Κατερίνα Νοτοπούλου.

Χαρακτηρίζει "αντιφατική και επικίνδυνη" την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, την κατηγορεί ότι "δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης του κορωνοϊού με σκοπό την προστασία των πολιτών, αφού άνοιξε τα σχολεία σε πλήρη σύνθεση και χωρίς προληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού δεν πήρε κανένα σοβαρό μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίας, αφού δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, έρχεται σήμερα πανικόβλητη, μπροστά στα αποτελέσματα της δικής της αδιαφορίας και ανικανότητας, να πάρει ένα ακατανόητο, παράλογο και αμφιλεγόμενο μέτρο, με την επιβολή αυστηρών μέτρων για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με σκοπό να αντιμετωπίσει τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του Covid-19".

Υποστηρίζει ότι "η εφαρμογή του μέτρου μόνο σε μια συγκεκριμένη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια του υπόλοιπου, δεν μπορεί να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα" καθώς "οι κάτοικοι του Κορδελιού- Εύοσμου μετακινούνται στις υπόλοιπες περιοχές είτε για εργασία, είτε για άλλους λόγους, όπως και οι κάτοικοι των άλλων δήμων της πόλης μας μετακινούνται προς τον Εύοσμο-Κορδελιό για τους ίδιους λόγους. Πως λοιπόν θα διασφαλίσει η κυβέρνηση την αποτροπή της διασποράς";

Τέλος κάνει λόγο για "εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης κατά το περασμένο φθινόπωρο που οδήγησε στο μαύρο Νοέμβρη της Θεσσαλονίκης".