Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός ενόψει της έλευσης της «Μήδειας», που αναμένεται από αύριο, Σάββατο, να κάνει αισθητή την παρουσία της φέρνοντας βαρύ ψύχος και χιονοπτώσεις.

Νωρίτερα το πρωί, η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έδειξε 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες που έπνεαν όλη τη νύχτα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και αντικειμένων.

Στην περιοχή του δημαρχείου Θεσσαλονίκης δέντρο ...προσγειώθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και στην οδό Εγνατία «ξηλώθηκε» στέγη και καρφώθηκε στον παρακείμενο Ιερό Ναό Ιερό Παναγούδας – Γοργοϋπήκοος. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Εκ του Ιερού Ναού αναρτήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο με την εξής ανάρτηση:

«Δόξα τω Θεώ, που συνέβη τέτοια ώρα το περιστατικό και όχι κάποια άλλη, όπου λειτουργεί ο Ιερός Ναός μας και το Δημοτικό Σχολείο παραπλεύρως και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες ή σωματικές βλάβες.

Θα αναζητηθούν ευθύνες και θα υπάρξουν οι ανάλογες συνέπειες. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν η εκκλησία προξενούσε υλικές ζημιές στην περιουσία κάποιου ιδιώτη (;;;).

Ευτυχώς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδρασε καταλυτικά και απομακρύνθηκε η επικίνδυνη (παράνομη;;;) στέγη».

Και σε άλλη νωρίτερα αναφέρονταν τα εξής:

«Δυστυχώς η ανευθυνότητα κάποιων συμπολιτών μας, έχει επικίνδυνες συνέπειες σε βάρος της ζωής και της περιουσίας όλων των υπολοίπων. Δόξα τω Θεώ, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες ή σωματικές βλάβες. Δημιουργήθηκαν όμως ζημιές στο παλαιό καμπαναριό του Ιερού Ναού μας, το οποίο ανήκει στα νεοκλασικά μνημεία της πόλης μας. (11/2/2021)

Αυτή τη στιγμή, συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την απομάκρυνση της (παράνομης;;;;) στέγης».

Οι ισχυροί άνεμοι κόπασαν κάπως το πρωί, ενώ για σήμερα αναμένεται ήλιος με ...δόντια στην πόλη, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε ο Ιερός Ναός Γοργοϋπηκόοου: