Για νέα κρούσματα σε εργαζομένους κάνει λόγο η ΔΑΣ ΟΑΣΘ. Καταγγέλλει τη διοίκηση ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό, .

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, από covid test που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ επιβεβαιώθηκαν θετικοί 6 εργαζόμενοι. Κάνει λόγο για νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν και σε άλλα σταθμαρχεία (στις 40 Εκκλησιές) αλλά και χώρους εργασίας όπως στα αμαξοστάσια.

Υπογραμμίζεται πως τα νέα λεωφορεία τα οποία προμηθεύτηκε ο ΟΑΣ είναι "άκρως ακατάλληλα, ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός, καθώς η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών γίνεται από μια πόρτα", ότι "σε λεωφορειακές γραμμές με μεγάλο φόρτο επιβατών όπου θα έπρεπε να υπάρχουν αρθρωτά λεωφορεία (διπλά) κυκλοφορούν κανονικά (μονά)", πως δεν γίνεται υποχρεωτική θερμομέτρηση των εργαζομένων στην ανάληψη της βάρδιας κι ότι "παραμένει ελλιπής έως ανύπαρκτη η απολύμανση των χώρων αναμονής των εργαζομένων στα τέρματα αλλά και των λεωφορείων στο τέλος της βάρδιας".

Ζητά προσλήψεις προσωπικού, καταγγέλλει πάνω από 200 αποσπάσεις εργαζομένων, παροπλισμό δεκάδων οδηγών σε άλλες θέσεις εργασίας και κατηγορεί τη διοίκηση του Οργανισμού ότι "δείχνει εγκληματική καθυστέρηση στο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες, ενώ από την άλλη δείχνει πρωτοφανή αποφασιστικότητα στο νέο κύκλο επίθεσης και στο “κυνηγητό” των εργαζομένων".

Επίσης μιλά για νέες μειώσεις μισθών στον ΟΑΣΘ και ζητά επιστροφή της μείωσης του μισθού, αλλά και καμιά περικοπή των ρεπό.