Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από ομάδα 15-20 ατόμων που δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων αλλά παρέμειναν μέσα στο κτίριο.

Ομάδα μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, ανάμεσά τους ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος επιχείρησε να συνομιλήσει με άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη ζητώντας τους διαβεβαιώσεις πως όσοι βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές του ΑΠΘ και προτρέποντας τους να μην προβούν σε καταστροφές εντός του κτιρίου, που εφόσον συνέβαιναν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν «για τη δικαιολόγηση της αστυνομικής επέμβασης», την οποία οι ίδιοι απορρίπτουν.
Όπως έγινε γνωστό, από τους 31 συλληφθέντες, που, πριν λίγο, αφέθηκαν ελεύθεροι, μόνον οι 12 ήταν φοιτητές.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να δικαστούν.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά τους για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής, όπως ορίζει η ποινική δικονομία, και κατόπιν αυτού ήρε την κράτησή τους. Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη 25/2, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 16 άνδρες και 15 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Προηγουμένως, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε εις βάρος τους κατηγορίες -κατά περίπτωση- για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά. Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.