Για σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες θα ενταθούν και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς στα θαλάσσια - παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν, κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια της Μακεδονίας, μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Στη Δυτική Μακεδονία ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 και τοπικά στη Δυτική Μακεδονία από -06 (μείον 06) έως 10 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι στα νότια δυτικοί τοπικά έως 5 και από το βράδυ στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Αργά τη νύχτα στα ανατολικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-02-2021

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες

τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα

βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.