Χαμός στη Θεσσαλονίκη, με την υπόθεση των εμβολιασμών. Μετά την έναρξη εισαγγελικής έρευνας, όταν διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των εμβολιασμένων ήταν συγγενικά πρόσωπα στελεχών του δήμου Θεσσαλονίκης, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, να εμβολίασες άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος. Επίσης, στους εμβολιασμένος φερόταν να είναι η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Λίγο πριν τις 3 μ.μ., από το δήμο Θεσσαλονίκης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης".

Αμέσως... άναψαν τα τηλέφωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε να παραιτηθεί (δεν είναι δυνατή η απομάκρυνσή του με άλλον τρόπο, καθώς προκύπτει από εκλογές μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου) και έκανε γνωστό μέσω κύκλων του ότι θα δώσει, αύριο, συνέντευξη Τύπου.

Το βράδυ η υπόθεση πήρε νέα τροπή: Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν“.