«Παράνομο εργαστήρι επεξεργασίας και συσκευασίας καπνικών προϊόντων» είχε στήσει, στην Νικόπολη Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, την οποία εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, συλλαμβάνοντας έξι άτομα και μεταξύ αυτών το φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος.

Όπως ανακοινώθηκε, το «εργαστήρι» διέθετε μηχανολογικό εξοπλισμό για την επεξεργασία της πρώτης ύλης μέχρι την τελική παραγωγή του παράνομου προϊόντος, το οποίο αποθηκευόταν σε ειδικούς χώρους για να διακινηθεί εν συνεχεία λαθραία.

Η εγκληματική ομάδα φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ εκτός από τους έξι που συνελήφθησαν ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή και έβδομου προσώπου.

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα κατασχέθηκαν από διάφορους χώρους ποσότητες καπνού άνω του ενός τόνου, μηχανολογικός εξοπλισμός, 2.311 συσκευασίες καπνού διαφόρων επωνυμιών (χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης), 29.800 κενές συσκευασίες καπνού, δύο οχήματα, σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις κ.ά.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο