Τρεις Ρομά ενέχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε τέσσερις ληστείες πρατηρίων υγρών καυσίμων σε Κορδελιό, Διαβατά και Ωραιόκαστρο, που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 200.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατέληξαν στους τρεις και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση  και για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών όταν διαπίστωσαν κοινά στοιχεία στις τέσσερις ληστείες: Επέλεγαν καταστήματα σε περιοχές κοντά στα σπίτια προκειμένου να διαφεύγουν γρήγορα και να κρύβονται εκεί και προσέγγιζαν τους "στόχους" τους πάντα βράδυ για να μην υπάρχει κίνηση στους δρόμους λόγω λοκ ντάουν.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις άντρες ηλικίας 33, 40 και 39 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 λήστεψαν τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων. Πήγαιναν στους "στόχους" με μοτοσικλέτες, φορούσαν κουκούλες ή κράνη για να μην αναγνωρίζονται και κρατούσαν πιστόλι (και σε κάποιες περιπτώσεις κυνηγετική καραμπίνα).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς, κράνος και τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, ναρκωτικά χάπια και δυο κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία