Στην επισκευή οριζόντιας ρωγμής δύο μέτρων στον αγωγό της Αραβησσού στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, η οποία με ελάχιστη αυξομείωση της πίεσης θα μπορούμε να σπάσει, δημιουργώντας προβλήματα στην υδροδότηση των πολιτών, προχωρά η ΕΥΑΘ ΑΕ.

«Κατά την εκσκαφή διαπιστώθηκε οριζόντια ρωγμή μήκους δύο μέτρων, από την οποία υπήρχε διαρροή στην άνω άντυγα της διατομής. Με ελάχιστη αυξομείωση πίεσης, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να έχει προκληθεί διάρρηξη της διατομής», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΥΑΘ ΑΕ.

Στη θέση αστοχίας τοποθετήθηκαν προσωρινά μεταλλικά κολάρα περίδεσης και θα ακολουθήσει η πλήρης επισκευή του τμήματος βάσει της αρχικής μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί ήδη από το 2004 από τον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Πενέλη και επικαιροποιήθηκε το 2018 (το έργο δημοπρατήθηκε το 2019).

Οι εργασίες επισκευής στον προαναφερόμενο αγωγό έχουν προσεγγίσει το 80% της πρώτης φάσης του έργου, που αφορά στο πιο επιβαρυμένο τμήμα, μήκους 800 περίπου μέτρων. Η συντήρηση και ενίσχυση γίνεται με εξωτερική επικόλληση ελασμάτων ανθρακονημάτων, αφού έχει προηγηθεί εξυγίανση του αγωγού, σημειώνει η ΕΥΑΘ ΑΕ.

«Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, στις αρχές του καλοκαιριού, θεωρούμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να ξαναδιψάσει η Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης.