Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Με συνθήματα κατά των διατάξεων που προβλέπουν την ίδρυση Ομάδας Πανεπιστημιακής Προστασίας Ιδρυμάτων, όριο φοίτησης και νέες βάσεις εισαγωγής, αλλά και κρατώντας πανό που ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας καταδικασμένου για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Από την πλατεία Δικαστηρίων, μέσω Εγνατίας, Βενιζέλου, Αγίου Δημητρίου (με στάση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης) και Ιασωνίδου, έφθασαν στην Καμάρα, όπου τους σταμάτησαν αστυνομικοί πριν φθάσουν στο ΑΠΘ.

Μια άλλη συγκέντρωση έγινε από μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ στην πλατεία κάτω από το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Ζήτησαν να παρέμβουν στη συνεδρίαση του οργάνου για να επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους και να ζητήσουν να υπάρξει δέσμευση των πανεπιστημιακών Αρχών και οργάνων ότι δε θα εφαρμόσουν τον νέο νόμο.

Η Σύγκλητος διεξαγόταν με τηλεδιάσκεψη με την παρουσία μόνον του προεδρείου και οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους ότι λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δε θα μπορούσε να τους επιτραπεί να μπούνε στον χώρο όπου διεξάγεται η συνεδρίαση. Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος κατέβηκε για να παραλάβει το ψήφισμα, όμως αποχώρησε μόλις διαπίστωσε ότι υπήρχε συνωστισμός κι όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος υπαλλήλων της υπηρεσίας φύλαξης του Πανεπιστημίου.