Πολύ εύκολα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, κέρδισε ο ΠΑΟΚ τη Λαμία στην Τούμπα και σκαρφάλωσε πάνω από την ΑΕΚ στον πίνακα της βαθμολογίας σ αυτό το κυνήγι βαθμών ενόψει πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι σε μία ομάδα που, το μόνο το οποίο κατάφερε, ήταν να περιορίσει το σκορ στο α μέρος.

Με 1-0 πήγε στα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ, αλλά στην επανάληψη πέτυχε δύο γκολ σε 5' και έβαλε τέλος στην προσπάθεια της Λαμίας να μην ξεφύγει το σκορ... Πράγμα που παραδέχτηκε και ο Γρηγορίου. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων είπε χαρακτηριστικά πως "μετά το 3-0 σκοπός μας ήταν να μη δεχτούμε παραπάνω τέρματα"...

Ήταν πολύ δύσκολο για τη Λαμία, με ένα τέτοιο δύσκολο πρόγραμμα (προερχόταν από συνεχόμενους εκτός έδρας αγώνες και θα... συνεχίσει έτσι) να κάνει κάτι καλύτερο. Όμως δεν έδειξε το παραμικρό μπροστά. Αν ρίξει κάποιος μία ματιά στις τελικές (15/0 εντός περιοχής και 8/1 εκτός περιοχής), αν υπολογίσει το δοκάρι του Ζίβκοβιτς και κάποια γεμίσματα και μακρινά σουτ των γηπεδούχων που "σκάλωσαν" σε πλάτες αμυνόμενων, καταλαβαίνει ότι, με μία ευκαιρία κι αυτή εκτός εστίας, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα στην Τούμπα.

Ο Γκαρσία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα. Έβαλε από την αρχή τον ανέτοιμο Μπάμπα κι αυτός του έδωσε σιγουριά στην αριστερή πτέρυγα (δεν είχε ούτε ένα λάθος) και γκολ στο α μέρος. Έβαλε μέσα Τσιγγάρα, Λύρατζη (για ένα μεγάλο μέρος του β ημιχρόνου) και Μιχαηλίδη και είδε πως, σε αυτά τα παιχνίδια, έχει άλλη μία ομάδα που μπορεί να εμπιστεύεται.

"Κοιτάω πάνω από όλα τη γενική λειτουργία της ομάδος. Σήμερα δείξαμε αρκετά θετικά στοιχεία" δήλωσε ο Ουρουγουανός μετά το παιχνίδι. Και επισήμανε ότι "από αυτήν την ομάδα δεχτήκαμε γκολ από στημένη φάση. Δεν το ξεχνάμε".

Δυσάρεστη στιγμή η αναγκαστική αντικατάσταση του Τζόλη που αποχώρησε με φλεγμονή στο δεξί πόδι. Ο Γκαρσία, πάντως, δήλωσε πως δεν είναι κάτι το σοβαρό.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 19'  Μπάμπα Ραχμάν, 48'  Χρήστος Τζόλης, 51'  Αμρ Ουάρντα, 66'  Αντρίγια Ζίβκοβιτς / -

Δοκάρια: 65' Ζίβκοβιτς / -

Διαιτητές: Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας) Βοηθοί Μπουξμπαούμ Ρέινχαρτ (Αν.Αττικής) Κολοσιώνης (Αιτ/νιας), 4ος Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: 74' Σαμπ / 71' Μπάναρσον, 79' Παλαβαντισβίλι

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία):  Ζ. Ζίβκοβιτς, Μπάμπα, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (73' Λύρατζης), Τσιγγάρας, Σβαμπ (73' Νινούα), Ουάρντα (62' Καγκάβα), Τζόλης (55' Λάμπρου), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ (61΄ Σφιντέρσκι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Κατσίκας, Τζέιμς (52' Σαραμαντάς), Βύντρα, Βλάχος, Ασίγκμπα, Μπιάρνασον, Μπουλούλης (59' Παλαβαντισβίλι), Προβυδάκης, Πίτι (74' Νικολόπουλος), Γκαζαριάν (74' Χατζηστραβός), Μπα (46' Βλαχομήτρος) .