Στην βίαιη καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών στο ΑΠΘ αναφέρθηκε η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην 3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε πως «η υπέρμετρη καταστολή ως πρώτη απόπειρα εφαρμογής του αντιεκπαιδευτικού και αντιδημοκρατικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκαλεί αποτροπιασμό».

«Θα περίμενε κάποιος από έναν δήμαρχο που νοιάζεται για το δημόσιο πανεπιστήμιο της πόλης του, να πρωτοστατεί μαζί με τους φοιτητές ώστε να μην συρρικνωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο κι όχι να μην επιτρέπει – επί της ουσίας- να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο» συνέχισε η κ.Νοτοπούλου.

Σε ότι αφορά στο μέτρο του αυστηρού lockdown στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου η Επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί το χαρακτήρισε «παράλογο και ακατανόητο, χωρίς στόχευση».

Στάθηκε τυχερός ο δήμαρχος με τη «Μήδεια»

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από την διοίκηση του δήμου η Κ. Νοτοπούλου είπε πως μάλλον ο δήμαρχος στάθηκε «τυχερός» συγκριτικά με άλλους δημάρχους της περιοχής, καθώς η κακοκαιρία δεν έπληξε ιδιαίτερα τον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ έκανε ειδική μνεία στο έργο των εργαζόμενων του δήμου.

Αναφορικά με την έκτακτη δομή αστέγων για την κακοκαιρία που δημιουργήθηκε εντός της ΔΕΘ η Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για έναν ακατάλληλο χώρο. «Δεν έχετε πολιτική για τους αστέγους,  δεν έχετε καν εικόνα και μας τρομάζει ως προς την αντίληψη που έχετε για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στην αγορά λεωφορείων από τη Λειψία, επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ακατάλληλα για την πόλη λεωφορεία και κάλεσε τον Δήμαρχο να απαντήσει «ποιο είναι τελικά το κόστος για την συντήρηση αυτών των λεωφορείων».

Ρώτησε, τέλος, για ποιον λόγο δεν χρησιμοποιείται ο βρεφονηπιακός σταθμός στο λιμάνι και έκανε λόγο για "αναίτια και ατεκμηρίωτη αλλαγή της θέσης του κτιρίου" όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.