Τρεις διαρρήκτες συνελήφθησαν... την ώρα της δουλειάς, χθες, στην Καλαμαριά. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ενημερώθηκαν ότι άγνωστοι επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα στην περιοχή, έσπευσαν στο σημείο και μετά από καταδίωξη στους γύρω δρόμους τους συνέλαβαν.

Πρόκειται για δύο Ρομά ηλικίας 29 και 37 ετών κι έναν 30χρονο αλλοδαπό που τους βοήθησε με το να μισθώσει αυτοκίνητο για να πάνε στους στόχους τους και, στη συνέχεια, να διαφύγουν.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί, κατά την προανάκριση, διαπίστωσαν ότι οι τρεις ενέχονται σε άλλες πέντε διαρρήξεις  διαμερισμάτων που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα στην περιοχή, κατά τη διάρκεια των οποίων έκλεψαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και έγγραφα των ενοίκων.

Για να μπουν στα διαμερίσματα χρησιμοποιούσαν “πασπαρτού”. Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα του “επιχειρησιακού” τους οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τέτοιων κλειδιών, διαρρηκτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια γάντια.

Σημειώνεται ότι, οι  δύο συλληφθέντες ημεδαποί έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά τα έτη 2017 – 2018 συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από τις αρχές το Δεκέμβριο του 2018. Τότε είχαν εξιχνιαστεί συνολικά... 125 διαρρήξεις! Είχαν γίνει οκτώ συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και οι δύο Ρομά που συνελήφθησαν ξανά τώρα!

H φωτογραφία είναι από το αρχείο