Καλύτερος στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ, κατάφερε με δυο καλές περιόδους (την 3η και την 4η) να αποδράσει σήμερα από το Ιβανώφειο, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, απέναντι στον Ηρακλή και να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Κέρδισε με 63-61 και περιμένει, πλέον, την Παρασκευή (12/1), στο PAOK Sports Arena, για τα ημιτελικά του θεσμού, τον Προμηθέα Πάτρας.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ζερμέιν Λοβ (21π., 5 ασίστ), ενώ καθοριστικός ήταν ο Γιώργος Καμπερίδης (11π., 6 ριμπ.) Πάλεψε περισσότερο για τους «κυανόλευκους» ο Ολιβιέ Χάνλαν (17π., 4 ασίστ).

Την  ήττα και τον αποκλεισμό δεν... άντεξαν οι οπαδοί του Γηραιού. Αν και το παιχνίδι υποτίθεται ότι γινόταν με περιορισμένο αριθμό στελεχών, βρέθηκαν στο Ιβανώφειο υποστηρικτές του «Γηραιού», οι οποίοι με τη λήξη του ματς, αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους, φώναζαν όσο έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ3- η οποία μετέδιδε το ματς- ο Δημήτρης Βεργίνης, ενώ έβρισαν άσχημα και τον τεχνικό του Ηρακλή, Αστέριο Καλύβα, όταν διέσχισε ο τελευταίος τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου για να πάει στην αίθουσα Τύπου, προκειμένου να μιλήσει σε δημοσιογράφους για το παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο κ. Καλύβας δήλωσε παραίτηση.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 30-26, 42-43, 61-63.

Διαιτητές: Σχινάς, Συμεωνίδης, Μαγκλογιάννης

Ηρακλής (Στέργιος Καλύβας): Ενετσιόνια 8 (1), Σαγκς 5, Ιμπαγκς 3 (1) Σχίζας, Καββαδάς 9, Γεωργαλάς, Τσαϊρέλης 2, Μπόουλιν 5 (1), Βεργίνης 3, Χάνλαν 17, Χάτσερ 9 (1)

ΠΑΟΚ (Αρης Λυκογιάννης): Μπιτς, Κονάτε 4, Λοβ 21, Γκρίφιν 11 (1), Τσαλμπούρης 4, Μαργαρίτης 6, Κακλαμανάκης 2, Καμπερίδης 11 (3), Παπαντωνίου 2, Τέρνερ 2, Μήτρου-Λονγκ