Το τραπέζι του κυρίου Μητσοτάκη στην Ικαρία κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης “FM 100” και το δημοσιογράφο, Β. Κοντογουλίδη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, δυστυχώς, που ο Πρωθυπουργός και η ομάδα γύρω από αυτόν επιδεικνύουν αλαζονεία και κυνισμό απέναντι σε όλα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία. Τόσο σε όσα οφείλονται στην πανδημία αλλά και στα λάθη και τις παλινωδίες της κυβέρνησης ΝΔ. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην Πάρνηθα που ο Πρωθυπουργός με τη σύζυγό του παραβίασαν την απαγόρευση μετακινήσεων για να κάνουν mountain bike και motocross σε προστατευόμενη μάλιστα περιοχή του δικτύου Natura 2000. Αυτό που ενοχλεί, δικαίως, την κοινωνία είναι ότι είναι απαράδεκτο τα μέτρα να μην ισχύουν για μία πολύ μικρή μερίδα του κόσμου και μάλιστα για τον Πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους πολίτες να επιβάλλονται πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων. Το τραπέζι 30-50 ατόμων στην οικία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στέλνει αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα στον κόσμο, ενώ χρειαζόμαστε αξιοπιστία στην εφαρμογή των μέτρων. Πρόκειται για άλλη μία απαράδεκτη συμπεριφορά για την οποία ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή σχολίασε ότι η κυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα, πέφτει από τη μία αντίφαση στην άλλη. «Αναγκαζόμαστε, χωρίς να το θέλουμε, επειδή θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να ανοίγει μία συζήτηση κριτικής των μέτρων, κάτι που αδυνατίζει και την αξιοπιστία τους. Είναι πολλαπλά τα λάθη, με πρόσφατο παράδειγμα τις τρεις (3) διαφορετικές ανακοινώσεις, σε ένα 24ωρο, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, του κυρίου Γεωργιάδη για το take away. Το ίδιο με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών τα Σαββατοκύριακα. Τα μέτρα είναι πολύ πρόχειρα και η κυβέρνηση πέφτει συνεχώς σε λάθη».

Ο Σ.Φάμελλος στάθηκε στις δηλώσεις του κυρίου Μόσιαλου που αναφέρει ότι η πολυφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και από τους επιδημιολόγους δε βοηθάει. Πρέπει να υπάρχει μία φωνή και μάλιστα σοβαρή. Η πρόσφατη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις έξι (6) μ.μ. δεν είναι τεκμηριωμένη με βάση τη διεθνή εμπειρία ώστε να δικαιολογείται το μέτρο και πιθανά δημιουργεί και κινδύνους υπερ-συγκέντρωσης πληθυσμού τις υπόλοιπες ώρες. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε με αυτό το συνεχές εκκρεμές και τα μπρος πίσω με τα μέτρα. Είναι απολύτως παράλογο να κλείνουν οι λαϊκές αγορές το Σαββατοκύριακο και να συγκεντρώνεται ο κόσμος στα στεγασμένα super market και τελικά η κυβέρνηση να παίρνει μέτρα πίσω, μετά από κοινωνικές αντιδράσεις. Υπογράμμισε πως: «Η πολυφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και ιδιαίτερα η προσπάθειά της να διαχειριστεί πολιτικά τα μέτρα και την πανδημία μάς έχει οδηγήσει σε μεγάλες αντιφάσεις και έχει επιπλέον, δυναμιτίσει το μέτωπο κατά της πανδημίας με την πολυφωνία και τις αντιφάσεις της».

Σχολίασε τέλος, τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και της οικονομίας που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως, για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχωράει σε μη επιστρεπτέα επιχορήγηση στο ύψος των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων και όχι μόνο του ενοικίου, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι των εμπόρων και επαγγελματιών της εστίασης. Πρόκειται μάλιστα για ένα μέτρο που καθυστερεί να λάβει η κυβέρνηση ενώ η Κομισιόν έχει δώσει εδώ και καιρό το πράσινο φως. «Είναι ακατανόητη η καθυστέρηση εκ μέρους της Κυβέρνησης εφόσον έχει το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει το μέτρο μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την άνοιξη με τα Προγράμματα «Μένουμε Όρθιοι». Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μεγάλη ανησυχία στην αγορά που μιλάει για λουκέτα. Τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία παραμένουν ανεπαρκή, αποσπασματικά και ελλιπή», δήλωσε κλείνοντας.​