Στην ΓΑΔΑ επέστρεψε μετά τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου με εντολή εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Τελεί υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Από αύριο, η εισαγγελική έρευνα διευρύνεται για να διαπιστωθεί αν ενέχεται σε τυχόν υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του χώρου του θεάτρου .

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει, αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες η, εις βάρος του, ποινική δίωξη αφορά δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Παράλληλα αύριο έχει προγραμματιστεί η κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύου Μπιμπίλα, στον εισαγγελέα Κώστα Συρόπουλο. Έχει συγκεντρώσει καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ .