Επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO-ΔΕΘ (Περίπτερο 13). 

Συνομίλησε με γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε από τους δύο υπεύθυνους γιατρούς, τους κυρίους Κώστα Καρόζη και Δημήτρη Ζησόπουλο, για όλες τις διαδικασίες ασφαλείας που τηρούνται προκειμένου να μην χάνονται δόσεις αλλά και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. 

Ο κ. Νίτσας συνεχάρη το ιατρικό προσωπικό του κέντρου και τ​ων Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο έχει -όπως τόνισε για μία ακόμη φορά- τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΘ. 

Μετά την «αυτοψία» ο πρόεδρος του συλλόγου έθεσε εκ νέου την άμεση ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων εκτός Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας προκειμένου να μπορέσουν και πάλι να επιτελέσουν το βασικό ρόλο τους, τη νοσηλεία, θεραπεία και περίθαλψη των πολιτών. Όπως είπε «χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός πρέπει να περάσει στα χέρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το ιστορικό του κάθε ασθενή. Μπορούν να ενημερώσουν, να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας του και να τον προτρέψουν προς τη σωστή επιστημονικά κατεύθυνση». 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει στείλει σχετική επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενώ κάτι ανάλογο έχει προτείνει και ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος). Στην επιστολή του ΙΣΘ προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνεται ότι «ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και κάθε παρέκκλιση μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών με συνέπεια την αύξηση της αμφισβήτησης των εμβολίων». 

Χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Η χώρα μας όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει μεγάλο αριθμό ειδικών γιατρών οι οποίοι μπορεί να αναλάβουν τη δύσκολη προσπάθεια της γρήγορης αλλά και ασφαλούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ενημερώνοντας αλλά και πείθοντας τους συμπολίτες μας - ασθενείς τους για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της covid-19. Ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και κάθε παρέκκλιση από αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των πολιτών, με αποτέλεσμα και την αύξηση της αμφισβήτησης των πολιτών στα εμβόλια. Επειδή στόχος όλων πρέπει να είναι η γρήγορη αλλά και ασφαλής διενέργεια μαζικών εμβολιασμών κατά της Covid-19 πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΙΣ για διενέργεια εμβολιασμών σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία της χώρας»