Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη διαχωρίζει τη θέση του, με γραπτή δήλωσή του, ως προς το σκληρό lockdown στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού, που αποφασίστηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Σχολιάζοντας την επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι διαμαρτυρίες των πολιτών του δεύτερου μεγαλύτερου σε πληθυσμό δήμου της βόρειας Ελλάδας κατά του τοπικού lockdown είναι δικαιολογημένες. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης που βιώνουμε, ιδιαίτερα δε τους νέους κινδύνους που προκύπτουν από τις μεταλλάξεις του ιού. 

Την ίδια ώρα, όμως, θα έπρεπε να είναι κατανοητό πως ένας ολόκληρος δήμος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού ιστού δεν είναι στρατόπεδο ώστε να μπορεί κανείς να ¨στεγανοποιήσει¨, ελέγχοντας με αστυνομικά μέτρα τις εισόδους και τις εξόδους.  

Η απόφαση που ελήφθη, χωρίς καμία προηγουμένως επίσημη και ολοκληρωμένη ενημέρωση της δημοτικής αρχής -ο ίδιος ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός κατήγγειλε πως έμαθε για το lockdown που έρχεται από τα ΜΜΕ- καταμαρτυρά μια προχειρότητα και πλήρη άγνοια των τοπικών, ιδιαίτερων, χαρακτηριστικών της περιοχής. Οι λογικές που ακολουθούνται όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά αντίθετα, εντείνουν την αγωνία και τον προβληματισμό των πολιτών που σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε αναζητούν εμπιστοσύνη στις κρατικές αρχές».