Νέοι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) γίνονται στο δήμο Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα στη Λητή, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η νέα δράση άρχισε σήμερα το πρωί και θα συνεχιστεί το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021. 

Ειδικότερα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Λητή στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Καποδίστρια, από τις 10.00 έως τις 15.00, και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test),  μέσω της δράσης drive through (μέσα από το αυτοκίνητο) στους πολίτες.

«Η διενέργεια των τεστ θα συνεχιστεί το Σάββατο, καλούμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν ώστε να έχουμε εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας. Τα αποτελέσματα ως τώρα είναι καλά, ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για να διαφυλάξουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την υγεία μας», τόνισε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Διευκρινίζεται ότι τα τεστ πραγματοποιούνται μόνο σε όσους προσέρχονται στο σημείο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), ενώ τηρούνται όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κλπ).

 Οι πολίτες πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) για την μετακίνηση τους με τον κωδικό 1 στο 13033.

 Πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς επίσης και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο επιθυμούν να αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid test και την αποφυγή συνωστισμού, έχουν διατεθεί κλιμάκια δημοτικών υπαλλήλων, ενώ εάν χρειαστεί συνδράμουν το Τμήμα Τροχαίας Λητής και το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου.