Με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και νέο όχημα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού εξοπλίστηκε ο Δήμος Χαλκηδόνος και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου HEALTH CARE CENTER του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος “πρόκειται για ένα ειδικό όχημα μεικτής χρήσης τύπου VAN, το οποίο διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό και το οποίο θα μεταβαίνει σε όλες τις περιοχές του Δήμου, για να μπορούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους να πραγματοποιούν βασικές ιατρικές εξετάσεις κατ’ οίκον, χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση”.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο Δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη συμβασιούχων ιατρών για τη χρήση του εξοπλισμού και τη διενέργεια των εξετάσεων. “Τα δεδομένα των εξετάσεων θα μεταφέρονται με τη μέθοδο της τηλεμετρίας σε ειδικό τμήμα του Γ.Ν. “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” όπου ομάδα ιατρών θα προχωρά σε διάγνωση της νόσου και εφόσον χρειάζεται οι πολίτες θα παραπέμπονται για περαιτέρω εξετάσεις”, είπε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος.

Στον ιατρικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, μια καρδιολογική εξεταστική κλίνη, φιάλη οξυγόνου, φορητός ηλεκτροκαρδιογράφος, φορητός καρδιολογικός έγχρωμος υπερηχογράφος, παιδιατρικός εξοπλισμός, φιάλη οξυγόνου, κλίβανος κ.α. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος, αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκηδόνος, Μενέλαος Κορδονούρης θέλησε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνετέλεσαν στη γρήγορη διεκπεραίωση της διαδικασίας. “Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Κ.Π.Α.Χ. και τα μέλη των επιτροπών διενέργειας του διαγωνισμού καθώς και την ειδική σύμβουλο του Δήμου Εύα Σταύρου, η στήριξη των οποίων ήταν πολύ σημαντική στην προσπάθεια μας σε σύντομο χρονικό διάστημα και εν μέσω Covid να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία”, είπε ο κ. Κορδονούρης.