Σχέδιο νόμου που θεσμοθετεί την τηλεργασία στο Δημόσιο επεξεργάζεται ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως μετέδωσε ο Αντέννα.
Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε περίπου 2,5 μήνες και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η τηλεργασία θα είναι εθελοντική (θα προσκαλούνται οι υπάλληλοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον) και θα αφορά μόνο ειδικότητες που μπορεί να εφαρμοστεί (π.χ πληροφορικάριους ή back office). 
Επίσης, στο νομοσχέδιο θα καθορίζονται ποια μέσα (κι αν) θα παραχωρεί το Δημόσιο (π.χ. δωρεάν ίντερνετ, υπολογιστές κ.α.)

Ωράριο και αμοιβές

Θα υπάρχει καθορισμένο ωράριο και υπερωρίες. Δεν μειώνεται ο μισθός και θα υπάρχει συχνή αξιολόγηση με βάση καθηκοντολόγιο και στόχους. Θα είναι για αυστηρώς καθορισμένο χρονικό διάστημα και θα γίνεται rotation.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το σχέδιο έχει δυο σκέλη, για έκτακτες συνθήκες (όπως είναι μία πανδημία) και για κανονικές. 
Αυτήν τη στιγμή, σε έκτακτες συνθήκες, εργάζονται από το σπίτι 40-50% των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως, σε όλα τα διεθνή μοντέλα δεν ξεπερνά το 15-20% σε κανονικές συνθήκες.
 Έως τις 31 Μαρτίου το έργο της ειδικής πλατφόρμας θα έχει εκχωρηθεί και θα πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό γραφείο στο Δημόσιο.