Την ώρα της... δουλειάς πιάστηκαν τρία άτομα, δυο Ρομά κι ένας Αλβανός, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μαζί με προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς και περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για 40χρονο και 30χρονο κι έναν 27χρονο Αλβανό, οι οποίοι ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι οικοδομής στην Καλαμαριά. Τους είδαν, όμως, γείτονες και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι φερόμενοι ως δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, πηδώντας από μπαλκόνι  σε μπαλκόνι. Οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν, τους εντόπισαν το έναν σε ταράτσα, τον δεύτερο σε πυλωτή οικοδομής και τον τρίτο σε εσωτερικό διαμερίσματος, αντίστοιχα, οπότε και τους ακινητοποίησαν.
Κατά τη σύλληψή τους, ο 30χρονος αντιστάθηκε σθεναρά. Γρονθοκόπησε και κλωτσούσε τους αστυνομικούς, αλλά τελικά συνελήφθη.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούσαν τρείς αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, 4 μηνών και σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για περιπτώσεις ληστείας και κλοπής.
Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και χρυσός σταυρός,
αντικείμενα των οποίων τη νομιμότητα κατοχής δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και διαρρηκτικά εργαλεία.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.