Χιονίζει ως αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη ξύπνησε στα λευκά, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. 

Η πυκνή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα και συνεχίζεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης. 

Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στο Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, το Ωραιόκαστρο, τον Τρίλοφο, την Πυλαία και άλλες περιοχές το έχει στρώσει, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, Διευθυντής πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χρειάζεται προσοχή, χωρίς να έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται προς το Χορτιάτη και προς το νοσοκομείο Παπανικολάου. Κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη. 

Επί ποδός σε 24ωρη βάση βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, που συνοδεύεται από χιόνι και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Από την έναρξη των φαινομένων και με αφετηρία το επιχειρησιακό κέντρο που έχει οργανωθεί στην περιοχή του Ντεπό, ο στόλος των οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τον αποχιονισμό επιχείρησε σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν υψηλότερες κλίσεις, όπως στην Άνω Πόλη, στις Σαράντα Εκκλησιές και στην Τριανδρία.

Ήδη λειτουργεί έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων, εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η υποδοχή των αστέγων γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 231 0 528.811. Παράλληλα, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας φροντίζουν, ώστε στους αστέγους που δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε κάποια από τις κοινωνικές δομές του Δήμου να προσφερθούν πρόσθετα κλινοσκεπάσματα καθώς και τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας.

H φωτογραφία είναι του δημοσιογράφου Κώστα Παπαδάκη, από το Ωραιόκαστρο και δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Facebook.