Συνταράσσουν, δύο χρόνια μετά, οι λεπτομέρειες αιματηρής ληστείας που είχε σημειωθεί, τον Φεβρουάριο του 2019, σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης. Αποκαλύφθηκε ότι οργανωτής ήταν ο πελάτης χονδρικής του καταστήματος!

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 12 Φεβρουαρίου 2019, δυο άγνωστοι εισέβαλαν, σπάζοντας τη βιτρίνα με βαρειοπούλα, οπλισμένοι με πιστόλι στο κατάστημα ψιλικών όπου βρισκόταν ένας υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης κι ο γιος του. 

Ο υπάλληλος με το που τους είδε, σήκωσε μια καρέκλα για να αμυνθεί. Ο ένας από τους δράστες, ένας 37χρονος όπως αποκαλύπτεται τώρα, Τον πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη και τον τραυμάτισε σοβαρά!

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που, εκείνη την ώρα, μετρούσε τις εισπράξεις, έβγαλε μια καραμπίνα για να αμυνθεί, ενώ ο γιος του προσπάθησε να παλέψει με τους εισβολείς. Τότε, ο 37χρονος άρχισε να πυροβολεί εναντίον του ιδιοκτήτη και του γιου του και τους ξάπλωσε αιμόφυρτους στο πάτωμα!

Στη συνέχεια, οι εισβολείς διέφυγαν με Ι.Χ. που ήταν παρκαρισμένο σε κοντινό σημείο. 

Αυτό ήταν και το σημείο που εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί κι έφθασαν στον εντοπισμό των δραστών. Διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκε σε 31χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου, ο οποίος ήταν πελάτης χονδρικής του ψιλικατζίδικου! Όσον αφορά τον αδίστακτο 37χρονο, είχε εντοπισθεί και συλληφθεί στις 16 Οκτωβρίου 2020 2020 καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί έξι εντάλματα σύλληψης για ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά και ταχυδρομικά καταστήματα και βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. 

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού κατά συρροή, απόπειρας ληστείας από κοινού, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, κλοπής από κοινού και συνέργεια σε απόπειρα ληστείας.

Να σημειωθεί ότι τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο όπου, τελικά, κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.