Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, εξάρθρωσαν οι Ελληνικές Αρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία από τα μέλη του κυκλώματος κι αναζητούν το τέταρτο -σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο "εισαγωγέας" των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι κύκλωμα διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Εντόπισαν αρχικά τους δύο αλλοδαπούς ντίλερ, ηλικίας 36(Κροάτης) και 37(Αλβανός) χρόνων και στη συνέχεια τον 35χρονο Έλληνα μεγαλέμπορο της κοκαΐνης. Το τέταρτο μέλος, που είναι γνωστό στις αρχές, φρόντιζε να μην εμφανίζεται συχνά.



Σε έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί χθες, 29 Ιανουαρίου 2021, σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρήκαν τους τρεις δράστες (τον 35χρονο Έλληνα και τους δυο αλλοδαπούς) την ώρα της συναλλαγής. Στο διαμέρισμα και στα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος βρέθηκαν, ακόμη,  324 κιλά καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα, 5.265 ευρώ και συνάλλαγμα, σχετιζόμενα με  εμπορία ναρκωτικών ουσιών, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που στάλθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον η συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης έφτανε -μετά από τις προσμίξεις- στα στέκια των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, το προσδοκώμενο παράνομο οικονομικό όφελος για το κύκλωμα υπολογίζεται πως θα ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι αναζητήσεις για το τέταρτο μέλος του κυκλώματος, για το οποίο η αστυνομία είναι ιδιαίτερα φειδωλή ως προς τα στοιχεία του.

Τις φωτογραφίες έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία.