Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιεί η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος με τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΕΥΑΘ Α.Ε. και της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος. Από σήμερα λειτουργούν τα αποχετευτικά δίκτυα Γέφυρας, Βαθυλάκκου και Νέας Μεσημβρίας.  

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ευστράτιος Πιτίκης, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγις Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης και ο Βουλευτής της ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος ως Υφυπουργός συνέβαλε για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου. 

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος τόνισε: “Συνεχίζουμε, προχωρώντας την ολοκλήρωση των μελετών για την κατασκευή των συνδέσεων στο “πολύπαθο’’ αποχετευτικό δίκτυο Αγίου Αθανασίου και την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Αγχιάλου. Η λειτουργία των παραπάνω δικτύων συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε”. 

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, τις προσεχείς εβδομάδες ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Χαλκηδόνας, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ενώ δημοπρατείται το αποχετευτικό δίκτυο του Αδένδρου, ώστε να ξεκινήσει κι εκεί η κατασκευή του. Ενώ, αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών οι σχετικές εγκρίσεις (έχουν υποβληθεί όλες οι σχετικές μελέτες και υπάρχει χρηματοδότηση) για τη δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου Προχώματος και την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Ακροποτάμου. “Με την κατασκευή όλων των παραπάνω, καλύπτεται αποχετευτικά σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όλη η επικράτεια του Δήμου Χαλκηδόνος”, συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι “η προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, διεκδικώντας κάθε τι που συμβάλλει σ’ αυτό”.     

«Προχωράμε σε άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομής, που ήταν ‘κλειδωμένο’ για περισσότερο από μια δεκαετία. Τα έργα της αποχέτευσης είναι καίρια για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντά μας», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης. «Για μας, στην ΕΥΑΘ, είναι χαρά να επεκτείνουμε το δίκτυό μας ακόμη δυτικότερα, διαθέτουμε και την εμπειρία και την υποδομή γι’ αυτό, και είμαστε στη διάθεση του Δήμου Χαλκηδόνας να συνεισφέρουμε σε ό,τι χρειαστεί βάσει της προγραμματικής σύμβασης που μόλις υπογράψαμε», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής ΝΔ της Β’ Θεσσαλονίκης, πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου: “Η αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν σηματοδοτείται μόνο από την υλοποίηση μεγάλων έργων, αλλά πρωτίστως από την ταχεία ολοκλήρωση έργων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ως Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης) «τρέξαμε», σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, ένα ωφέλιμο έργο για την ευρύτερη περιοχή”.