Με αντιολισθητικές αλυσίδες και λάστιχα χιονιού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του Εθνικού κα Επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης. 

Σε πολλά ορεινά σημεία της περιφέρειας το χιόνι ξεπερνά τα 15 εκατοστά, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της περιφέρειας και των δήμων από τα ξημερώματα προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ελαστικών χιονιού ή αντιολισθητικών αλυσίδων στο τμήμα Α/Κ Πολυμύλου - Α/Κ Κοίλων καθώς και σε όλο το Εθνικό, Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Κοζάνης .Επίσης με δυσκολία και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο από το 13ο έως 54ο χλμ Γρεβενών - Σαμαρίνας από το 13ο έως 45ο χλμ. Γρεβενών - Χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών - Περιβολίου και από το 20ο έως 35ο χλμ. Γρεβενών - Κρανιάς.

Σε ότι αφορά την ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας η χιονόπτωση είναι σφοδρότερη και η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο