Μπερδεύτηκε ο κόσμος με όσα ακούει, από το πρωί, στα κανάλια, αφού η Θεσσαλονίκη πέρασε ως... απλή αναφορά -εκτός, φυσικά, από τα τοπικά ΜΜΕ. Γεγονός είναι ότι από Δευτέρα τα καταστήματα θα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ στη Θεσσαλονίκη για κανονικές αγορές κι όχι για click away.

Από το μεσημέρι κι έπειτα, με την είδηση πως θα ξαναρθεί το click away στα καταστήματα, με μια άλλη μορφή, όπου ο πελάτης θα μπορεί να ψωνίζει με ραντεβού, ξεχύθηκαν στην αγορά και οι Θεσσαλονικείς. Όμως, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ισχύουν άλλα μέτρα. Έτσι, και το Σαββατοκύριακο, αλλά και από την Δευτέρα, τα καταστήματα του λιανεμπορίου (και ρούχα και παπούτσια και... όλα τα αγαθά) θα λειτουργούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ισχύουν τα εξής:

  1.  Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.   
  2.  Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.  
  3.  Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών. Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.   
  4. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν. Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση. Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης. Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του. Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ
Γι αυτό... μην τρέχετε το Σαββατοκύριακο στην αγορά. Μπορείτε να ψωνίσετε κανονικά και από τη Δευτέρα!