Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 56ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης είχε η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι γονείς ενημέρωσαν την Κατερίνα Νοτοπούλου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο χώρο καθώς η Δημοτική Αρχή χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ξεκίνησε εργασίες για την αναδιαμόρφωση του αύλειου χώρου- προκειμένου να τοποθετηθεί λυόμενη κατασκευή για την στέγαση και άλλου σχολείου στον ίδιο χώρο- , με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών να αναγκάζεται να συγχρωτίζεται σε μικρότερο μέρος της αυλής και μάλιστα σε καιρό πανδημίας.

Επιπλέον οι γονείς έθεσαν και το θέμα της επικινδυνότητας των εργασιών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και εξέφρασαν φόβους για το αν το έργο πληροί όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας για τα παιδιά.

Όπως τόνισε η Επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί και Βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου, βασική προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης γι ακόμη μια φορά ξεκίνησε ένα έργο χωρίς να ενημερώσει κανέναν, χωρίς καμία συζήτηση. Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί χωρίς κανέναν προγραμματισμό, παίρνει τις αποφάσεις την τελευταία στιγμή αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε ακόμη συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Νηπιαγωγών Νηπιοβρεφοκόμων βοηθών βρεφοκόμων και λοιπών ειδικοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την οποία συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν με τον νέο οργανισμό του Δήμου και κυρίως το θέμα της άνισης αντιμετώπισης μεταξύ υπαλλήλων συναφούς ειδικότητας που προκύπτει.