Βγάζει... λαγούς η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που συνεχίζεται, έπειτα από την σύλληψη 53χρονου για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων.

Ο 53χρονος συνελήφθη την 22 Νοεμβρίου 2019 επειδή, στο αυτοκίνητο του γιου του, είχαν βρεθεί 2.500 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία καταβολής φόρου κατανάλωσης καπνού και λοιπών δασμών του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, σε αποθήκ στη Νικόπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 584 συσκευασίες καπνού.

Η έρευνα συνεχίστηκε και, χθες, 14 μήνες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς από κοινού με 54χρονο συνεργό του, το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιουλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2019 προμηθεύτηκαν από τρεις συνεργούς τους, τουλάχιστον 99 κιβώτια, που περιείχαν 49.500 πακέτα τσιγάρα με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους.

Στη συνέχεια, από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διέθεσαν σε δεκατρία άτομα, τα οποία έπαιζαν το ρόλο του... λιανοπωλητή, τουλάχιστον 164 κιβώτια, που περιείχαν 82.000 πακέτα τσιγάρα με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους.

Οι διαφυγόντες δασμοί, σύμφωνα με τις Τελωνειακές Αρχές, ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία τον Νοέμβριο του 2019