Επιχείρηση... καθαριότητα από υπαλλήλους και μηχανήματα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα στην περιοχή περιμετρικά του οικισμού «Αγία Σοφία», εκεί που έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αυτοσχέδια χωματερή από όγκους μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων. 

Τρεις εκσκαφείς (JCB) και τέσσερα φορτηγά συμμετείχαν στην επιχείρηση  αποκομιδής των μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών σκουπιδιών που συγκεντρώνονται με μεγάλη συχνότητα πέριξ του οικισμού Αγία Σοφία.

 Στο μεταξύ με τον ίδιο μηχανολογικό εξοπλισμό οι υπάλληλοι της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας πραγματοποιήσαν εξόρμηση καθαριότητας και στα Κύμινα, στη θέση «κεραία», όπου εντοπίστηκε παράνομη χωρματερή ογκωδών απορριμμάτων και σκουπιδιών .

«Οι αυτοσχέδιες χωματερές που δημιουργούνται σε περιοχές  στο δήμο Δέλτα από την απόρριψη ογκωδών απορριμμάτων από ασυνείδητους που  επιχειρούν να καταστρέψουν το περιβάλλον είναι  ένα τεράστιο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε. Οι ελλείψεις στην υπηρεσία καθαριότητας εξακολουθούν να είναι μεγάλες τόσο  σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να διαχειριστούμε από μόνοι μας τον καθαρισμό αυτών των χωματερών. Άλλωστε διαπιστώνουμε ότι κάθε φορά που καθαρίζουμε μια περιοχή από μπάζα μέσα σε λίγες ημέρες ξαναγεμίζει τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. 

Πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμβάλλουν στον εντοπισμό όσων παρανομούν  και καταστρέφουν το περιβάλλον.