Ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο άνθρωπος που οραματίστηκε και υλοποίησε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ήταν η ψυχή σειράς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, από τους βασικούς πρωτεργάτες της μετατροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε Διεθνές, έφυγε σήμερα το πρωί από την ζωή.

Ο Δημήτρης Εϊπίδης ήταν από τις πιο σημαντικές μορφές και παράγοντες του σύγχρονου ελληνικού -και όχι μόνο- κινηματογράφου. Υπηρέτησε το σινεμά σε όλον τον κόσμο και πρώτα από όλα στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη.

Η πορεία του ξεκίνησε το 1971 όταν και ιδρύει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο και διεύθυνε επί 14 χρόνια. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες υπήρξε επίσης στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αλλά και διευθυντής προγράμματος σε εκείνο του Ρέικιαβικ.

Η Θεσσαλονική του οφείλει πολλά. Υπηρέτησε το Φεστιβάλ από το 1992, την χρονιά της διεθνοποίησης του θεσμού, δημιουργώντας παράλληλα το τμήμα Νέοι Ορίζοντες, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με σπουδαίους κινηματογραφιστές από όλον τον κόσμο. 

Το 1999 ίδρυσε και διηύθυνε το «παιδί» του, όπως το αποκαλούσε, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έναν θεσμό που επίσης μας έμαθε να προσεγγίζουμε με άλλο μάτι τον κόσμο των ταινιών τεκμηρίωσης. 

Από το 2010 μέχρι το 2016 διετέλεσε επίσης διευθυντής και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.