Την πλήρη επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων, με αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και διατήρηση του καθεστώτος αναστολής όλων των σχετικών προθεσμιών, ζητά, με
επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Στάθης Κουτσοχήνας.

Λόγω της πανδημίας τα υποθηκοφυλακεία και τα Κτηματολογικά Γραφεία λειτουργούν μόνο για κατεπείγουσες περιπτώσεις, κάτι, που, όπως επισημαίνει ο κ. Κουτσοχήνας, «δεν αρκεί ούτε στο ελάχιστο για να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες της αγοράς της Θεσσαλονίκης». Αναφερόμενος ειδικότερα στην πόλη, ο ίδιος τονίζει ότι η κατάσταση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες ήδη από την προ κορονοϊού εποχή ήταν «επιβαρυμένη», εξαιτίας -κυρίως- της «υποστελέχωσής τους», με αποτέλεσμα η παρούσα, μερική, λειτουργία τους να έχει προκαλέσει «ασφυξία» σ' αυτές και «τεράστια επιβάρυνση» στην καθημερινότητα των δικηγόρων.

Στην ίδια επιστολή ο πρόεδρος του ΔΣΘ αναγνωρίζει τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της COVID-19 και των συνεπειών της, καθιστώντας «δύσκολη εξίσωση» τη λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών, των Κτηματολογίων και των Υποθηκοφυλακείων.