Διενέργεια δωρεάν μοριακών ελέγχων covid-19 στο σύνολο του προσωπικού όλων των Παιδικών-Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, οι οποίοι επαναλειτούργησαν σήμερα έπειτα από δυο μήνες, μαζί με όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε ο δήμος.

Τα τεστ προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθούν σήμερα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, με το οποίο έχει συμβληθεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αφορά όλο το προσωπικό που ανήκει στη δύναμη του Δήμου.

Ταυτόχρονα, από την περασμένη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή ήρθε σε επαφή με την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ, καταθέτοντας αίτημα για τη διενέργεια rapid tests στους εκπαιδευτικούς της Α'βαθμιας εκπαίδευσης. Η ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βαθμιας Εκπαίδευσης ήταν ότι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν, ούτως ή άλλως, να εγγραφούν και να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα edu.testing.gov.gr και να εξεταστούν, αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία. Λόγω του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών, ωστόσο, η θέση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου είναι ότι ο ΕΟΔΥ πρέπει, ανεξαρτήτως των ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, ενεργοποιώντας τα αρμόδια κλιμάκιά του στην περιοχή του Δήμου.

Το πρωί, την ώρα που οι μικροί μαθητές πλημμύρισαν ξανά τις σχολικές αίθουσες στις δύο Ενότητες του Δήμου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά βίου Μάθησης, Σωτήρης Νικολαΐδης, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε σχολικές μονάδες Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, όπου συνομίλησε με τους διευθυντές, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία της πρώτης ημέρας μετά από την πολυήμερη αναστολή λειτουργίας. Σημειώνεται ότι στο σύνολο των μονάδων που λειτουργούν από σήμερα, υπάρχει αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, που φροντίζει για τη σχολαστική υγιεινή των επιφανειών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.