Με το σύνθημα «στηρίζουμε την τοπική αγορά, ενισχύουμε τα καταστήματα του Δήμου μας», ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ενόψει της σημερινής επαναλειτουργίας των καταστημάτων, απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα και τα καταστήματα του Δήμου.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη να στηρίξουμε όλοι τα καταστήματα της περιοχής μας, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμπολίτες μας, τις θέσεις εργασίας των δικών μας παιδιών, απλώνοντας δίχτυ αλληλεγγύης στην κοινωνία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη για την τοπική αγορά, έπειτα από το μακρύ lockdown. Με εμάς δίπλα, όμως, θα μπορέσει σιγά – σιγά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τούς μικρομεσαίους, τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, τους επαγγελματίες του τόπου μας, αγοράζοντας προϊόντα από τα καταστήματά τους. Αν για τον covid-19 η λύση είναι το εμβόλιο, για την τοπική αγορά είναι η αλληλεγγύη. Στηρίζουμε τον τόπο μας για να επανέλθει η αισιοδοξία στη ζωή των ανθρώπων. Καλές δουλειές». 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου έχει προχωρήσει σε μια σειρά από έκτακτες ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και τα καταστήματα που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του covid-19, με απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής τελών κοινόχρηστων χώρων και του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού.