Δυο νεαροί, φερόμενοι ως διαρρήκτες αυτοκινήτων, ένωσαν -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας- τις δυνάμεις τους, για να κάνουν... πιο εύκολο και αποδοτικό το έργο τους!

Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ένας περνούσε μπροστά από το αυτοκίνητο που είχαν βάλει στο στόχαστρο την ώρα που αποβιβάζονταν ο οδηγός, για να του αποσπάσει την προσοχή  και ο δεύτερος άνοιγε ελάχιστα την πίσω πόρτα, για να μην είναι δυνατό να κλειδώσει το Ι.Χ. με το αυτόματο σύστημα!

Οι δυο αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 33 χρόνων, εντοπίστηκαν  χθες (10-01-2021) το βράδυ, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικό του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας. Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι  οι δύο προσέγγισαν σταθμευμένο αυτοκίνητο και ενεργώντας από κοινού, ο πρώτος πέρασε μπροστά από τον οδηγό τη στιγμή που αποβιβαζόταν και ο δεύτερος κρατούσε ανοιχτή την πίσω πόρτα του οχήματος προκειμένου να μην καταστεί δυνατή η ασφάλισή του!

Ο αστυνομικός τους πλησίασε, τους είπε την ιδιότητά του και, τότε, οι δύο άντρες τράπηκαν σε φυγή! Ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τους κυνήγησε, τους ακινητοποίησε και τους συνέλαβε σε κοντινή απόσταση.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το Δεκέμβριο του 2020 διέρρηξαν δύο αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, από όπου έκλεψαν διάφορα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο