Παρουσιάζονταν είτε ως ηλεκτρολόγοι, είτε ως τεχνικοί του ασανσέρ, όμως με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να μπαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων και να αρπάζουν όσα χρήματα έβρισκαν!

Ο λόγος για δυο Ρομά, 19 και 23 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στην περιοχή της Σταυρούπολης έπειτα από αναζητήσεις που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως. Ο τρίτος συνεργός τους, αναζητείται από την αστυνομία (είναι 43 ετών).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2020 έως και 19-12-2020 σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι τρεις τους, προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή ανελκυστήρων, έμπαιναν σε διαμερίσματα ηλικιωμένων και με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεβαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ενέχονται σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών (στη μία δεν... κατάφεραν να τελειώσουν το έργο τους, ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι αυτό ήταν αφορμή να συλληφθούν). Έκλεψαν συνολικά, τουλάχιστον 8.400 ευρώ και 13.000 δολάρια Η.Π.Α. , καθώς και κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 34.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.