Τους ανθρώπους που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις και διακρίνονται στη «μάχη της πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 βράβευσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Για την απονομή του τίτλου του «Ήρωα στην εποχή του Covid-19» επελέγη ως βραβείο η ελιά, η οποία από την αρχαιότητα διατηρεί πλούσιο συμβολισμό και παραπέμπει στην ευημερία και την ελπίδα, αξίες με τις οποίες καλούμαστε να υποδεχθούμε το νέο χρόνο.

Η βράβευση έγινε διαδικτυακά λίγες ώρες πριν τη «δύση» του 2020, μιας χρονιάς που σημαδεύτηκε από δυσάρεστες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού και την «ανατολή» του 2021, που ξεπροβάλλει κομίζοντας την αισιοδοξία ότι η ανθρωπότητα θα νικήσει τον ιό και θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Τα βραβεία δόθηκαν στους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Διαβατών, Γιάννη Μαντζαρόπουλο, Λαγκαδά, Άγγελο Βικελούδα, Νεάπολης, Ευάγγελο Ξενόπουλο, στους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Τα βραβεία των εργαζομένων παρέλαβαν οι δημοτικοί υπάλληλοι Θεονύμφη Λαμπάκη και Γιώργος Ακριβόπουλος.

«Καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του έτους, εξαντλήσαμε τα όρια του εφικτού και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Κυρίως, όμως, σταθήκαμε έμπρακτα στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Και αυτό δεν θα το πετυχαίναμε χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων και των υπηρεσιών μας. Αυτό δεν θα το καταφέρναμε χωρίς εσάς. Χωρίς τους ανθρώπους των κοινωνικών και υγειονομικών υπηρεσιών του τόπου μας. Δικαίως, λοιπόν, μιλάμε για "Ήρωες στην εποχή του COVID-19"», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

«Το έτος αυτό που πέρασε πρόσθεσε πολλές δυσκολίες στο έργο μας. Ωστόσο, καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Κι αυτό χάρη στους ανθρώπους που μπήκαν στην πρώτη γραμμή στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας», είπε η εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

«Φέτος, οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου μας είχαν να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Οι άνθρωποι της καθαριότητας είχαν μεγάλο φόρτο εργασίας και έπρεπε να καλύψουν ασυνήθιστα μεγάλες ανάγκες. Παρά τα εμπόδια όμως είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους», είπε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

Οι βραβευθέντες ευχαρίστησαν το Δήμο Ωραιοκάστρου για την τιμητική πρωτοβουλία που ανέλαβε και επισήμαναν πως στις δύσκολες εποχές αυτό που προέχει είναι να προσπαθούμε ενωμένοι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βγούμε νικητές από κάθε μάχη που δίνουμε.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της Θεσμοθέτησης Εβδομάδας Βιώσιμων Στόχων με αφορμή τον εορτασμό 75 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που στην Ελλάδα προωθεί το Δίκτυο SDG 17 Greece.