Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετήθηκε στο προαύλιο του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” φωταγωγήθηκε απόψε παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

“Φέτος έχουμε ένα διαφορετικό άναμμα δέντρου. Βρισκόμαστε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σε ένα κεντρικό νοσοκομείο της πόλης μας, που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ήρθαμε εδώ, για να δώσουμε χαρά και ανάσα στους συμπολίτες μας. Πρώτα στους συμπολίτες μας που νοσούν και δίνουν τη μάχη τους απέναντι σε αυτή την αρρώστια. Δεύτερον, στους συγγενείς και φίλους τους, που βρίσκονται δίπλα τους, μεριμνούν και τους φροντίζουν. Και, κυρίως, προς όλους αυτούς -γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων- που κάνουν το παν, υπερβαίνοντας ανθρώπινες δυνάμεις και δίνοντας 24 ώρες το 24ωρο και επτά μέρες την εβδομάδα αυτή τη μάχη”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας: “Η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά σε αυτά εδώ τα νοσοκομεία. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι εμείς να βρισκόμαστε δίπλα τους, ειδικά αυτές τις ημέρες, γιατί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη και ακριβώς αυτό προσφέρουμε και σήμερα. Εύχομαι από την καρδιά μου αυτή η μεγάλη μάχη να κερδηθεί σύντομα και του χρόνου όλοι μαζί να βρισκόμαστε στην πλατεία Αριστοτέλους και να γιορτάζουμε όπως το θέλουμε. Χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους”.

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, σημειώνοντας ότι με την συμβολική τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου δίδεται ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι προσπαθούν 24 ώρες το 24ωρο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Στη συμβολική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής και οι Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος και Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.