Ανησυχία σχετικά με τη διεξαγωγή του Ράλι Ντακάρ 2021 προκάλεσαν οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Η Σαουδική Αραβία, στα εδάφη της οποίας θα διεξαχθεί ξανά η κορυφαία αγωνιστική περιπέτεια στον πλανήτη, έκλεισε τα σύνορά της με στόχο να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Ωστόσο, παρά τους εύλογους προβληματισμούς, η Amaury Sport Organization (ASO) που «τρέχει» τη διοργάνωση, αναζητά τρόπους να ξεπεράσει τα προβλήματα, εξασφαλίζοντας ειδικές άδειες για τους αγωνιζόμενους και τις υποστηρικτικές τους ομάδες. Κάποιοι βρίσκονται ήδη στη χώρα της Μέσης Ανατολής, κάνοντας… ζέσταμα για το Ντακάρ συμμετέχοντας στους δύο τελευταίους γύρους του FIA Cross Country World Cup που έλαβαν χώρα εκεί.
Οι υπόλοιποι αναμένεται να ταξιδέψουν ακόμα και με πτήσεις τσάρτερ από κεντρικά αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Όσο για τα 679 οχήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τις ημέρες του αγώνα, είναι ήδη από τις αρχές του μήνα στη Σαουδική Αραβία, έχοντας ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς από τη Μασσαλία στη Τζέντα.
Συνολικά, στο bivouac αναμένεται να βρίσκονται κάθε βράδυ 2400 άνθρωποι, με αυτό να λειτουργεί ως «φούσκα», ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων διοργανώσεων, ελαχιστοποιώντας τις επαφές του… καραβανιού του Ντακάρ με τους ντόπιους.
Το Ράλι Ντακάρ 2021 θα λάβει χώρα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 15 του μήνα.