«Εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής και λέω, όσοι αντέξανε τις μεγάλες δυσκολίες και της δικής μας περιόδου, τώρα κινδυνεύουν να κλείσουν.»

Με τον παραπάνω συνδυασμό υποψίας… αυτοκριτικής και αιχμής, εξαπέλυσε την κριτική του στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

«Όλοι αυτοί λοιπόν που βοηθούν τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και αφήνουν τις μικρές να σβήσουν δεν θα πρέπει να αναλογιστούν - πέρα από τα δικά μας λάθη μας, τα υπαρκτά λάθη με τη δυσκολία των μνημονίων, με το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μας φορά στη διακυβέρνηση και δεν είχαμε την εμπειρία και τη γνώση- ότι τώρα αυτοί που έχουν και γνώση και εμπειρία και τεχνογνωσία, βγαίνουν με κυνισμό και παραδέχονται ότι θα κλείσουν 400.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις;»

Και πρόσθεσε: «Γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν; Γιατί  η κυβέρνηση, ενώ δεν έχει δημοσιονομικούς περιορισμούς, όπως είχε η δική μας κυβέρνηση, δεν αποφασίσει να στηρίξει ενεργά τη μεσαία τάξη και τη μεσαία επιχειρηματικότητα γιατί έχει άλλες προτεραιότητες!»     

Ο κ. Ζαχαριάδης, κληθείς να σχολιάσει τα πυρά του υπουργού Οικονομικών οτι ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 42 ελληνικές και διεθνείς μελέτες που υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη το 2021 θα είναι ισχυρή,  επιλέγει τη μελέτη του ΟΟΣΑ, επενδύοντας στην καταστροφή της χώρας, επέμεινε, ότι η Ελλάδα τα πήγε χειρότερα από κάθε άλλη χώρα.

«Δυστυχώς το 2020 η χώρα πήγε χειρότερα ακόμη και από τα χειρότερα σενάρια, τα οποία προβλέπονταν. Και η χώρα μας τα πήγε χειρότερα και από τις χώρες που τα πήγαν χειρότερα. Δεν μπορούμε να είμαστε ανέμελοι στην ανάγνωση των στοιχείων. Και το λέω αυτό γιατί και τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε δεν δείχνουν ότι και το 2021 θα έχουμε μια πλήρη αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη: